Fejlesztések a Diósgyõri Várkert Kft-nél:
2. Diósgyõri Várkert Panzió fejlesztése
Projekt azonosító: TFC-1-1-1-2017-2018-00205

A kedvezményezett neve: Diósgyõri Várkert Kft.

A projekt címe: A Diósgyõri Várkert Panzió fejlesztése

A szerzõdött támogatás összege

A Projekt teljes költsége: 24 645 307,- Ft

- a konstrukció keretében jóváhagyott
vissza nem térítendõ támogatás 17 251 715,- Ft

A támogatás mértéke : 70%

Összefoglaló TFC-1-1-1-2017-2018-00205 projekt záró beszámolóhoz


A Projekt megvalósításának tényleges kezdete 2019. május 30., melyet a projekt kivitelezési munkálatainak egyik részterületére megkötött vállalkozói szerzodés (Thermo Ciklon Kft. vállalkozói szerzõdés) támaszt alá.

A megvalósítás során a tervezett kivitelezések megvalósultak, egyedül a kertépítés során volt csökkent az építés és füvesítés. A kivitelezés – járdaépítés, akadálymentes parkoló, az épület külsõ festése- során sérült kertrész rendezésére és újra füvesítésére került sor. Új mûszaki elemként a szobák és közös helyiségek hibáinak javítása, festése, ami az eszközsor lentebb felsorolt megtakarításaiból bõven finanszírozható volt.

Az eszközök bizonyos tételeknél a jelenleg meglévõ eszközök még tudják szolgálni a vállalkozás céljait (fûnyíró, sövényvágó, a szobákban lévõ 2-3 éves televíziók, meglévõ székek, asztalok, mosógép, szárítógép, IKT eszközök), ezért sok eszköz beszerzését mellõztük.

Van néhány olyan eszközcsoport is, amit már a pályázat tervezése és a fizikai megvalósítás közötti idõszakban már megvásároltunk, de nincs meg minden feltétel ahhoz, hogy el tudnánk számolni (fényzáró roló, szúnyogháló, kültéri bútorok). A hómaró és a szõnyeg-és kárpittisztító gépek beszerzésének elmaradása sem jelent különösebb problémát, mert az eddigi kézi módszerrel vagy kiszervezéssel megoldhatóak a feladatok.

Amit beszereztünk, és korábban elszámolásra már be is nyújtottuk, az 1db Samsung LCD televízió, ami a közös helységben kerül elhelyezésre, valamint a szobákba vásároltunk 15 db ébresztõs rádiót, mert ennek megléte szükséges a „Panzió 3 csillaggal” minõsítés megszerzéséhez.
Vásároltunk továbbá 15 db fotelt, azaz minden szobába egyet-egyet.
Az eszközök közül sor került még a játszótéri eszközök, a kerékpárok, a kerékpártároló, valamint a matracok beszerzésére. Új tételként jelenik meg a szobai széfek beszerzése.
A „Panzió 3 csillaggal” minõsítést 2024.09.29-ig megadta részünkre a Magyar Szállodaszövetség Szolgáltató Kft.

A projekt megvalósítása során eleget tettünk a tájékoztatási kötelezettségeknek.

5 új szolgáltatás:
1. Családi lakrész:
A Panzió 5 olyan szobával rendelkezik, ahol 3-4 fõs családokat tud fogadni pótágy nélkül.
Kialakított új lakrész 2 hálószobával rendelkezik, amelyben kis teakonyha is van és nagyméretû fürdõkádas fürdoszobával van ellátva.

2. Kerékpáros turisták.
A kerékpárok beszerzésre kerültek. Ezek használatának beindítását – a közelgõ tél miatt - a 2021. év tavaszára tervezzük.

3. Mosodai szolgáltatás
A vendégek által kért szolgáltatást részben saját eszközeinkkel meg tudjuk oldani, de szükség esetén a Panzióval szerzodésben álló Mosoda is megoldja.

4. Állatbarát szoba
Kis állatokat fogadására készen állunk. Ezek elhelyezése a Panzió olyan szobáiban kerül sor, amelyeknek közvetlen kapcsolata van a kerttel és udvarral. Így más szobák vendégeit nem zavarják.

5. Mozgáskorlátozott parkoló és szoba.
Teljes egészében kialakításra került. A szoba, fürdõszoba teljes egészében akadálymentesen újjáépítésre került.

www.diosgyorivarkert.hu